gelukvogels

 

 

Wie ben ik? 

Ik ben Ans. Ik woon met mijn man en onze vier bijzondere kinderen in een groot huis met een wilde tuin. We hebben twee kibbelende katten en een lieve hond. 

Ik hou van de natuur, de vrijheid van vogels, vakantie, kinderboeken, muziek, dansen, buiten de lijntjes kleuren en lekker gek doen. Ik geniet van lange wandelingen aan zee als het stormt, van koele bergriviertjes, van de warmte van de zon op mijn huid, van samenzijn bij het kampvuur na een lange zomerdag, van knusse winteravonden bij de haard en van vrieskoude nachten.

 

Vanuit mijn eigen levensverhaal en mijn ervaringen in het onderwijs raakte ik geboeid door de impact van verlieservaringen en ging ik op zoek naar manieren om hiermee om te gaan, voor mezelf en voor anderen. Na opleidingen tot auticoach en systemisch kinder- en gezinscoach heb ik mij gespecialiseerd als rouw- en verliescounselor bij Lut Celie in de Bleekweide. 

Daarnaast verdiepte ik mij in de wondere wereld van familieopstellingen bij Ingrid Dijkstra, Stephan Hausner en Indra Torsten Preiss. Van hem leerde ik ook te werken met de Inner Child Meditatie, een krachtige en veilige manier om meer levenslust en harmonie te vinden door oude kwetsuren te helen en beperkende gedachten los te laten. 

Bij Helen Purperhart volgde ik de opleiding tot kinderyogadocent. Ik geloof in yoga als de ultieme manier om verbinding met jezelf, de ander en het leven te maken. Kinderyoga is voor mij een speelse tool om jezelf beter te leren kennen en te leren omgaan met je emoties. Ik werkte samen met Helen aan de Kinderyoga Academie waar ik een training rond yoga en rouwverwerking heb uitgewerkt. 

 

Logo

Mijn oudste zoon ontwierp het logo van de Gelukvogels. De kolibrie staat voor liefde, geluk, levenslust en schoonheid. De kolibrie kan achterwaarts vliegen en symboliseert daarmee dat we naar het verleden kunnen kijken zonder daar te blijven steken, om vooruit te gaan. Dat de kolibrie blijft zweven terwijl hij nectar drinkt, herinnert ons eraan elk moment te proeven en van de zoetheid te genieten.

"Ik wens je toe dat je jezelf mag zijn, 

dat je trots bent en gelukkig.

Want geluk is je ware lot"

 

Vrij naar Jacques Brel

 

Het verhaal van de witte vogels 

 

De Malinese wijsgeer Tierno Bokar vertelde het verhaal van de witte vogels. Ik hoorde het van een lieve vriendin en deel het graag met jullie. 

 

Binnenin elke mens leven witte vogels in witte nesten en zwarte vogels in zwarte nesten. De witte vogels staan voor alle goede gedachten, lieve woorden, mooie wensen. De zwarte staan voor slechte gedachten, kwade woorden, vervloekingen. 

Om de vogels te voeden, sturen we ze uit naar andere mensen, waar ze in de witte of zwarte nesten kunnen eten tot ze weldoorvoed en krachtig kunnen terugkeren bij ons.

Het doel van ons leven, zegt Tierno Bokar, is om zoveel mogelijk witte vogels uit te sturen. Zo maken we niet alleen andere mensen blij, maar raken we zelf ook vervuld van positiviteit elke keer als ze bij ons terugkomen. De zwarte vogels houden we beter bij ons, waar ze klein en zwak worden en uiteindelijk vergeten geraken... 

Terwijl onze vogels zich voeden bij andere mensen, zijn hun nesten vrij om de vogels van anderen te ontvangen, de witte nesten voor de witte vogels en de zwarte nesten voor de zwarte vogels. Als we onze zwarte vogels dus bij ons houden, kunnen de zwarte vogels van anderen niet in onze zwarte nesten terecht om er hun negativiteit achter te laten. Hoe meer witte vogels we uitsturen, hoe meer witte nesten vrij zijn om witte vogels van anderen te ontvangen.

"Luisteren is meer dan horen.

Luisteren is tijd durven verliezen.

De ander laten uitpraten.

Geen oplossingen geven, maar stapvoets met de ander op weg gaan.

Niet jouw tempo opdringen,

maar het zijne volgen.

Niet jouw antwoord geven,

maar hem het zijne laten vinden."

 

Erik Stynen

Ik maak graag tijd om echt naar je te luisteren en ik ben niet bang om stilte en vertraging in te lassen om daarna opnieuw in beweging te komen. Humor, creativiteit en positief denken helpen mij om vanuit een authentieke hartsverbinding op weg te gaan met wie het even moeilijk heeft.